Cao Recreatie algemeen verbindend verklaard

11-08-2024

Afgelopen maart hebben de leden ingestemd met de nieuwe cao recreatie voor 2024 -2025. Dit betekent dat er met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2024 weer een cao recreatie is. De cao-tekst is gemoderniseerd. Minder juridisch, beter leesbaar en een logischere indeling. Ook is nu door middel van kleuren duidelijk welke regels specifiek voor de werknemer geldt en welke voor de werkgever (oranje kleur).

Echter de cao moest nog 'algemeen verbindend verklaard' worden. Een formeel proces waarbij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de cao beoordeelt. Het verzoek tot algemeen verbindend verklaring is goedgekeurd. Dit betekent dat de cao recreatie vanaf 8 augustus 2024 van toepassing is op alle werkgevers in de verblijfsrecreatie die personeel in dienst hebben.  Het gaat om werkgevers die niet zijn aangesloten bij HISWA-RECRON (de werkgeversorganisatie) en die wel onder de werkingssfeerbepaling van de cao vallen. Dit geldt ook voor bedrijven met nevenactiviteiten zoals eigen horeca, zwembad, sport- en spelaccomodatie, wellness en sauna, zolang er ook recreatie-activiteiten zijn.


Voor jou, als werknemer, betekent dit dat de werkgever verplicht is om de cao recreatie toe te passen. Wil je weten wat jouw rechten en plichten zijn? Download dan de cao Recreatie. 

Inloggen Mijn FNV Recreatie

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.